info@suicidepreventiecentrum.nl

Online praten met leeftijdsgenoten

Online praten met leeftijdsgenoten

De Stichting Suïcide Preventie Centrum start met een lotgenotengroep voor jongeren. In deze groep, die 1 keer per 2 weken bij elkaar komt, kunnen jongeren in de leeftijd 15 tot 15 jaar met elkaar praten over hun suïcidale gedachten. De groep wordt begeleid door een jongere die als ervaringswerker verbonden is aan de stichting.

Via het instagramaccount @jongerensuicidepreventie hebben jongeren aangegeven dat ze erg graag met leeftijdsgenoten willen praten over hun ervaringen, hun gedachten en hun gevoel. Om aan deze wens te voldoen gaat de Stichting Suïcide Preventie Centrum op 19 oktober starten met een groep voor jongeren, door jongeren.

Er is gekozen voor een tijdstip in de avond (van 20.00 tot 21.00 uur) omdat gebleken is dat jongeren op dat tijdstip vaak contact zochten met de medewerkers van de stichting. Dit gebeurde niet alleen via instagram, maar ook via de chat en WhatsApp mogelijkheden die het centrum biedt.

Sinds het uitbrengen van het filmpje en de rap (een samenwerking met Happydaisz – Daisy Veenstra) is het aantal jongeren dat via social media met de medewerkers in contact is enorm toegenomen. Het aantal volgers steeg in 2 dagen van 150 naar 450 en het aantal gesprekken van 10 naar gemiddeld 80 per week. En dit aantal neemt met de week nog steeds toe.

Ben jij, of ken jij, een jongere die graag eens met leeftijdsgenoten wil praten over je gedachten? Meld je dan aan voor de online groep. Je kunt je aanmelden via jongeren.suicidepreventiecentrum.nl. Lukt dat niet dan kun je het ook doorgeven via het instagram account.