info@suicidepreventiecentrum.nl

Mee Leven Den Haag

Bij de lotgenotengroep Mee Leven ontmoeten mensen waarvan iemand in hun directe omgeving te maken heeft met suïcidale gedachten elkaar. Tijdens de bijeenkomsten gaan zij met elkaar in gesprek over hun gedachten en hoe zij zich nu voelen. Het gewoon kunnen praten over wat het met jou doet, als naaste, kan een enorme opluchting zijn. In de groep vindt je begrip en herkenning, want je bent niet de enige die in deze situatie zit.


“Als moeder van een kind die te maken heeft met suïcidale gedachten, weet ik hoe fijn het is om het met anderen hierover te hebben”

— Ilse Westerhof, Groepsbegeleider

Bij de groep Mee Leven gaat het niet alleen om je naaste , maar ook om jou. In de groep gaat het om herkenning, erkenning van de situatie waarmee jij te maken hebt. Het gaat om het uitwisselen van handvatten om jou en je naaste staande te houden.


“Ik wist niet echt wat ik moest verwachten van deze groep, wat het voor mij zou kunnen betekenen. Maar door de bijeenkomsten heb ik veel geleerd, niet alleen over hoe om te gaan met mijn naaste, maar ook over mijzelf. Hoe ik mijzelf ook staande kon houden”

— Anoniem, Deelnemer

De groep in Den Haag komt bij elkaar in een ruimte van Stichting Kompassie. Kompassie is gevestigd aan Laan 20, 2512 GN in Den Haag. De groepsbegeleiders zijn Ilse Westerhoff en Daniëlle Steentjes, beide ervaringsdeskundige verbonden aan de Stichting Suïcide Preventie Centrum.

De bijeenkomsten voor naasten bestaan uit 2 voorlichtingsbijeenkomsten en 6 vervolgbijeenkomsten (groep) op de volgende datums:

  • Zaterdag 30 september van 11.00 tot 13.00 uur (voorlichting deel 1)
  • Zaterdag 14 oktober van 11.00 tot 13.00 uur (voorlichting deel 2)
  • Zaterdag 28 oktober van 11.00 tot 13.00 uur (gespreksgroep)
  • Zaterdag 11 november van 11.00 tot 13.00 uur (gespreksgroep)
  • Zaterdag 25 november van 11.00 tot 13.00 uur (gespreksgroep)
  • Zaterdag 9 december van 11.00 tot 13.00 uur (gespreksgroep)
  • Zaterdag 6 januari van 11.00 tot 13.00 uur (gespreksgroep)
  • Zaterdag 20 januari van 11.00 tot 13.00 uur (afsluitende bijeenkomst)
  • ** op alle bijeenkomsten is een eenvoudige lunch inbegrepen

Om deel te nemen kun je je aanmelden via onderstaand formulier.


Wil je graag een keertje aansluiten? Om te kijken of het iets voor je is? Meld je dan aan via onderstaand formulier. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met je op. LET OP! Onze reactie kan in je spambox terechtkomen, dus houd deze in de gaten.