info@suicidepreventiecentrum.nl

Online

Bij de online lotgenotengroep Over Leven ontmoeten mensen die zelf te maken hebben met suïcidale gedachten elkaar. 1 keer in de 2 weken gaan zij op dinsdagavond met elkaar in gesprek over hun gedachten en hoe zij zich nu voelen. Het gewoon kunnen praten over je gedachten kan een enorme opluchting zijn. Niet alleen omdat je de gedachten uitspreekt, maar ook omdat niemand je gaat veroordelen. In de groep vindt je begrip en herkenning.


“In de groep hebben we het niet altijd over het dood willen, we hebben het meestal over hoe we in leven blijven”

— Koos de Boed, Groepsbegeleider

Bij de groep Over Leven gaat het niet om diagnoses, indicaties of interventies. In de groep gaat het om herkenning, erkenning van de gedachten die jij hebt. Het gaat om het uitwisselen van handvatten om je staande te houden in je huidige situatie. We hebben het ook niet over methodes om uit het leven te stappen, of over de achterliggende trauma’s of gebeurtenissen. Het gaat over het nu, het gaat om jou, als mens.


“Deelnemen aan een groep om te praten over mijn gedachten vond ik best wel eng. Dat het gewoon vanuit mijn eigen kamer ook kon vond ik een erg veilige gedachte “

— Anoniem, Deelnemer

De online groep komt bij elkaar via zoom. Je hoeft hiervoor niks te installeren of te downloaden. Je ontvangt elke keer een link via mail. Door hierop te klikken neem je deel aan de bijeenkomst.


Wil je graag een keertje aansluiten? Om te kijken of het iets voor je is? Meld je dan aan via onderstaand formulier. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met je op. LET OP! Onze reactie kan in je spambox terechtkomen, dus houd deze in de gaten.