info@suicidepreventiecentrum.nl

Den Bosch

Bij de lotgenotengroep voor mensen met suïcidale gedachten ontmoeten mensen die zelf te maken hebben met suïcidale gedachten elkaar. 1 keer in de 2 weken gaan zij op woensdagmorgen met elkaar in gesprek over hun gedachten en hoe zij zich nu voelen. Het gewoon kunnen praten over je gedachten kan een enorme opluchting zijn. Niet alleen omdat je de gedachten uitspreekt, maar ook omdat niemand je gaat veroordelen. In de groep vindt je begrip en herkenning.


“Het ontmoeten van mensen die hetzelfde meemaken als jou kan een verademing zijn. Je bent echt niet de enige die hiermee rondloopt”

— Pola en Hans, Groepsbegeleiders

Bij de groep gaat het niet om diagnoses, indicaties of interventies. In de groep gaat het om herkenning, erkenning van de gedachten die jij hebt. Het gaat om het uitwisselen van handvatten om je staande te houden in je huidige situatie. We hebben het ook niet over methodes om uit het leven te stappen, of over de achterliggende trauma’s of gebeurtenissen. Het gaat over het nu, het gaat om jou, als mens.


“Het was wel even wennen om over mijn gedachten te praten met anderen, maar ik ben erg blij dat ik ben gegaan”

— Anoniem, Deelnemer

De groep in Den Bosch komt bij elkaar in een ruimte van Herstelacademie De Stijl. De Stijl is gevestigd aan het Taxandriaplein 1, 5212 TW in ‘s-Hertogenbosch.


Wanneer?

Vanaf 16 november komt de groep in de even weken bij elkaar op de woensdag van 9.30 tot 11.00 uur. De groep wordt begeleid door Pola en Hans, beide ervaringsdeskundigen.

Wil je graag een keertje aansluiten? Om te kijken of het iets voor je is? Meld je dan aan via onderstaand formulier. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met je op. LET OP! Onze reactie kan in je spambox terechtkomen, dus houd deze in de gaten.