info@suicidepreventiecentrum.nl

Eindhoven

De lotgenotengroep Over Leven ontmoeten mensen die zelf te maken hebben met suïcidale gedachten elkaar. 1 keer in de 2 weken gaan zij op maandagmiddag met elkaar in gesprek over hun gedachten en hoe zij zich nu voelen. Het gewoon kunnen praten over je gedachten kan een enorme opluchting zijn. Niet alleen omdat je de gedachten uitspreekt, maar ook omdat niemand je gaat veroordelen. In de groep vindt je begrip en herkenning.


“Door de gesprekken met anderen kwam ik steeds meer tot de ontdekking dat ik de enige niet was die het leven niet meer zag zitten”

— Koos de Boed, Groepsbegeleider

Bij de groep Over Leven gaat het niet om diagnoses, indicaties of interventies. In de groep gaat het om herkenning, erkenning van de gedachten die jij hebt. Het gaat om het uitwisselen van handvatten om je staande te houden in je huidige situatie. We hebben het ook niet over methodes om uit het leven te stappen, of over de achterliggende trauma’s of gebeurtenissen. Het gaat over het nu, het gaat om jou, als mens.


“Ik ben erg blij dat ik aan de groep mee mag doen, ik weet niet of ik het anders had vol kunnen houden”

— Anoniem, Deelnemer

De groep in Eindhoven komt bij elkaar in een ruimte van het Zelfhulp Netwerk Eindhoven. Het Zelfhulp Netwerk is gevestigd aan de Pastoriestraat 147, 5612 EK Eindhoven.


Wil je graag een keertje aansluiten? Om te kijken of het iets voor je is? Meld je dan aan via onderstaand formulier. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met je op. LET OP! Onze reactie kan in je spambox terechtkomen, dus houd deze in de gaten.