info@suicidepreventiecentrum.nl

Mee Leven Leeuwarden

Bij de lotgenotengroep Mee Leven ontmoeten mensen waarvan iemand in hun directe omgeving te maken heeft met suïcidale gedachten elkaar. 1 keer in de 2 weken gaan zij met elkaar in gesprek over hun gedachten en hoe zij zich nu voelen. Het gewoon kunnen praten over wat het met jou doet, als naaste, kan een enorme opluchting zijn. In de groep vindt je begrip en herkenning, want je bent niet de enige die in deze situatie zit.


“ Ik weet hoe het is om een dierbare te hebben die te maken heeft met suïcidale gedachten. Daarom probeer ik vanuit mijn eigen ervaringen anderen te ondersteunen en te helpen.

— , Groepsbegeleider

Bij de groep Mee Leven gaat het niet alleen om je naaste , maar ook om jou. In de groep gaat het om herkenning, erkenning van de situatie waarmee jij te maken hebt. Het gaat om het uitwisselen van handvatten om jou en je naaste staande te houden.


“Ik wist niet echt wat ik moest verwachten van deze groep, wat het voor mij zou kunnen betekenen. Maar door de bijeenkomsten heb ik veel geleerd, niet alleen over hoe om te gaan met mijn naaste, maar ook over mijzelf. Hoe ik mijzelf ook staande kon houden”

— Anoniem, Deelnemer

De groep in Leeuwarden komt 1 keer in de 2 weken bij elkaar in een ruimte van het Jabixhus in Leeuwarden. Na aanmelding voor de groep volgt er meer informatie.

De eerste bijeenkomst is op woensdag 13 juli van 19.30 tot 21.00 uur.


Wil je graag een keertje aansluiten? Om te kijken of het iets voor je is? Meld je dan aan via onderstaand formulier. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met je op. LET OP! Onze reactie kan in je spambox terechtkomen, dus houd deze in de gaten.