info@suicidepreventiecentrum.nl

Vacature Stafmedewerker (financieel en administratief)

  • Functie:             Stafmedewerker
  • Functieplaats:   Steenwijk 
  • Datum plaatsing: 05-02-2024

De Stichting Suïcide Preventie Centrum

De Stichting Suïcide Preventie Centrum (SPC) zet zich in om het aantal zelfdodingen en pogingen daartoe te verminderen. Dit door mensen die zelf te maken hebben (gehad) met suïcidaliteit te ondersteunen, door middel van een gespecialiseerd, vraag gestuurd aanbod passend bij de wensen en behoeften die de betreffende persoon heeft. Daarnaast zet de stichting zich in om hulpverleners en naasten handvatten te geven waardoor zij mensen die te maken hebben met suïcidaliteit kunnen ondersteunen in hun herstelproces. Op een manier die voor alle partijen handelbaar is. 

Het SPC is opgericht in 2021 en maakt qua bekendheid en omvang een flinke groei door. 

Naar wie zijn wij naar op zoek?

Wij zoeken een allround stafmedewerker voor 16 uur per week die beschikt over een MBO/HBO werk- en denkniveau. Door jouw bijdrage en positieve energie kan de SPC groeien en zich als professionele organisatie verder ontwikkelen.
Als spin in het web, in deze platte en kleine organisatie, werk je nauw samen met de landelijk coördinator. Jij bent het aanspreekpunt voor alle vragen van binnen en van buiten de organisatie. Wij bieden een brede functie, waarin eigenaarschap, vrijheid van werken en pro activiteit gedeelde waarden zijn. Zelfstandigheid en goede uitdrukkingsvaardigheden in het Nederlands zijn daarom een vereiste. De functie biedt voldoende ruimte en kansen om je verder te ontwikkelen. Affiniteit met suïcidepreventie is een pré, maar geen vereiste voor deze functie. 

Wij zoeken iemand met aantoonbare kennis en ervaring op de volgende onderwerpen:


Financiële Administratie
Je hebt aantoonbare ervaring met boekhouden. Je bent verantwoordelijk voor het registreren van de projectkosten, het inboeken van in- en uitgaande facturen en het uitbetalen van de salarissen. Je kunt van de boekhouding en de projectadministratie binnen mum van tijd accurate (financiële) rapportages maken.

Administratie
Je handelt allerlei voorkomende administratieve taken af, zoals bijvoorbeeld het bijhouden van de algemene mailbox, verzorgen van het eerste contact met deelnemers van onze groepen en of trainingen en het verwerken van de aan- en afmeldingen. Gestructureerd werken zit in je genen en je bent ook in staat om andere collega’s daarin te enthousiasmeren. Zo draag je o.a. zorg voor een sluitende urenverantwoording. Verder verzorg je attenties voor medewerkers bij bijzondere gelegenheden (verjaardag, nationale feestdag, trouwen, geboorte, etc.).

Project ondersteuning
Je kan goed samenwerken en bent in staat om te schakelen tussen verschillende rollen, want naast financiële en administratieve kennis en vaardigheden, waarderen wij het ook als je onze projecten ondersteunt in de projectadministratie en bijdraagt in het verder ontwikkelen van de projecten. Je denkt mee, ziet kansen en stelt verbeteringen voor.

Wat bieden wij jou?

Je werkt samen in een team met bevlogen en betrokken collega’s. Hierin is aandacht voor persoonlijke ontwikkeling, onder meer door deelname aan intervisiebijeenkomsten. Wij bieden jou de mogelijkheid om flexibel te werken.

Het betreft een functie voor 16 uur per week. Voor salariëring volgen wij de salaristabellen van de CAO sociaal werk. Afhankelijk van opleiding en werkervaring is deze functie ingeschaald in schaal 7.  Het betreft in eerste instantie een functie voor 1 jaar, met uitzicht op verlenging bij gunstige bedrijfseconomische omstandigheden en goed functioneren. 

Arbeidstijd

Het betreft in eerste instantie een tijdelijke aanstelling. Uren en vergoeding worden in overleg vastgesteld, uitgangspunt is een beschikbaarheid van 16 uur per week.

Ben je geïnteresseerd? Stuur dan je motivatie en C.V. voor 1 maart 2024 naar

vacature@suicidepreventiecentrum.nl t.a.v. Koos de Boed.