info@suicidepreventiecentrum.nl

Walk into the light 2021

Het Suïcide Preventie Centrum organiseert op 6 september samen met GGZ Rivierduinen ‘Walk into the light’. Een activiteit waar we aandacht willen vragen voor suïcidepreventie. Samen met nabestaanden willen we stilstaan bij hun naasten die door suïcide uit het leven zijn gestapt. Daarnaast willen we aandacht geven aan naasten van mensen die nu te maken hebben met suïcidale gedachten en aan mensen die zelf te maken hebben met suïcidale gedachten.

“Walk into the light’ is de start van de suïcidepreventieweek. In deze week organiseert 113zelfmoordpreventie een roadtour langs verschillende organisaties in Nederland die activiteiten op het gebied van suïcidaliteit organiseren. Op de laatste dag van de week organiseert RINO het Suïcidepreventiecongres “Wanhoop en Hoop; hand in hand”. De roadtour van 113zelfmoordpreventie trekt door heel Nederland, het schema vind je hier.

Walk into the light

Walk into the light, samen het licht tegemoet treden. Het evenement vindt plaats in Katwijk aan Zee. Er wordt gestart met een wandeling van ongeveer 3,6 km. Na de wandeling beleven we samen de zonsopgang tijdens een gezamenlijk ontbijt. Daarna wordt er kort stilgestaan bij hen die ons ontvallen zijn door suïcide, bij naasten van suïcidaliteit en bij hen die nu te maken hebben met suïcidale gedachten.

Route

Route: 3,6 km

Looptijd: 30-40 minuten

Startpunt: Parkeerplaats De Noordduinen

Starttijd: 6.00 – 6.15 uur

Eindpunt: Parkeerplaats De Noordduinen

Eindtijd: 6.50 uur (zon komt op om 7.02 uur)

Heenweg over de sluisdam via het duinpad, via boulevard weer terug naar startpunt. Zowel de boulevard als het duinpad zijn verharde paden en dus toegankelijk voor mindervaliden.

Kosten en aanmelden

De aanmelding is gesloten.