info@suicidepreventiecentrum.nl

Trainingen

Er zijn diverse trainingen op het gebied van suïcidepreventie. De Stichting Suïcide Preventie Centrum biedt trainingen aan waarin ervaringskennis de basis vormt. Meer informatie over de trainingen is te vinden op de website van het Kenniscentrum Suïcidaliteit, onderdeel van de Stichting Suïcide Preventie Centrum.

De combinatie van processen maakt deze training uniek!

De training ED-S (Ervaringsdeskundige Suïcidaliteit) is gebaseerd op het Suïcideherstelproces. In de training wordt uitgegaan van het standpunt dat het herstelproces en het suïcideproces eigenlijk een proces is. Deze visie is tot stand gekomen door het combineren van ervaringskennis en onderzoek.

De glimlach is niet altijd wat het lijkt

Het signaleren van suïcidaliteit is niet zo eenvoudig. Iedereen is uniek en heeft dan ook zijn eigen signalen. Soms zijn de signalen duidelijk, maar soms is er een andere uitleg mogelijk. De Suïcidepreventie training (SPT) geeft je een inzicht in wat signalen kunnen zijn.

En dan? Je hebt een signaal opgevangen en wat moet je dan doen? In de training SPT wordt er aandacht gegeven aan het voeren van een gesprek.