info@suicidepreventiecentrum.nl

Suïcidepreventie Noord-Brabant

Alphen-ChaamAltenaBaarle-NassauBergeijkBergen op Zoom
BernhezeBestBladelBoekelBoxtel
BredaCranendonckDeurneDongenDrimmelen
EerselEindhovenEtten-LeurGeertruidenbergGeldrop-Mierlo
Gemert-BakelGilze en RijenGoirleHalderbergeHeeze-Leende
Helmond’s HertogenboschHeusdenHilvarenbeekLaarbeek
Land van CuijkLoon op ZandMaashorstMeijerijstadMoerdijk
Nuenen, Gerwen en NederwettenOirschotOisterwijkOosterhoutOss
Reusel-De MierdenRoosendaalRucphenSint-MichielsgestelSomeren
Son en BreugelSteenbergenTilburgValkenswaardVeldhoven
VughtWaalreWaalwijkWoensdrechtZundert

In de provincie Noord-Brabant hebben in 2020 gemiddeld 12,1 per 100.000 inwoners zelfmoord gepleegd. Hiermee ligt het gemiddelde hoger dan het landelijk gemiddelde (CBS, 2021).

GGD Brabant Zuidoost

Het programma Zuidoost-Brabant zonder Zelfmoord startte in 2016. De GGD Brabant-Zuidoost spande zich samen met verschillende partners in de regio in om het aantal suïcides in de regio te verminderen in samenwerking met 113 Zelfmoordpreventie. (GGD Brabant Zuidoost, 2021).

Deskundigheidsbevordering door middel van Gatekeeperstrainingen.

Bewustwording en taboedoorbreking. Om dit te bereiken sluiten we aan bij landelijke campagnes, delen we berichten via (social) media en organiseren we bijeenkomsten. Ook organiseren we webinars voor risicogroepen.

Ketensamenwerking. Professionals in de regio zijn zich bewust van de risico’s van suïcide en werken hierin zo goed mogelijk samen. We realiseren dit door kennis te delen en af te stemmen met elkaar.

Monitoring. Suïcide komt vaker voor bij bepaalde groepen in de samenleving. Via onze monitor en de input van 113 brengen we de risicogroepen in onze regio in beeld. Voor deze risicogroepen organiseren we suïcidepreventie in de gemeente. We ondersteunen gemeenten bij de aanpak en geven verdieping waar nodig (GGD Brabant Zuid-oost, 2021).

https://www.ggdbzo.nl/professional/zuidoost-brabant-zonder-zelfmoord/

STORM

In Oost-Brabant is een programma ontwikkeld voor depressiepreventie bij jongeren, de aanpak blijkt succesvol. Het programma, ‘STORM’, loopt via het onderwijs en is opgenomen in de Landelijke Agenda Suïcidepreventie 2021-2025. STORM staat voor Strong Teens and Resilient Minds, het is een wetenschappelijk onderbouwde, preventieve aanpak om een depressie of suïcide bij jongeren vóór te zijn. Om onderwijsprofessionals te helpen bij het signaleren en bespreekbaar maken van depressiviteit en suïcidale gedachten worden op alle STORM-scholen z.g. gatekeeperstrainingen gegeven (VNG, 2021).

https://vng.nl/nieuws/depressiepreventie-bij-jongeren-via-storm-blijkt-succesvol

Crisisinterventieteam Hart van Brabant

Hulp bij crisis en meldpunt voor zorgwekkend gedrag: 0800 – 8013. Het crisisinterventieteam is voor álle inwoners (0 tot 100 jaar+) en professionals uit de regio Hart van Brabant die te maken hebben met een crisissituatie of met personen met zorgwekkend gedrag. Klik op een locatie-stip per gemeente om te zien welke steden en dorpen er onder deze gemeente vallen. De volgende gemeenten vallen onder het Crisisinterventieteam Hart van Brabant (Crisisinterventieteam, 2021):

Waalwijk, Tilburg, Dongen, Gilze en Rijen, Heusden, Loon op Zand, Oisterwijk, Goirle en Hilvarenbeek.

https://crisisinterventieteam.nl/crisisinterventie/

Spoed voor Jeugd Zuidoost Brabant

Iedereen kan worden getroffen door een crisis of in psychische nood raken. Treft een crisis kinderen of jongeren, dan komt de veiligheid al snel in het geding. Adequaat handelen op het juiste moment is nodig om schade te voorkomen. SpoedvoorJeugd belt u onder andere bij een plotseling ernstige ontregeling in de fysieke, sociale- en/of psychische gesteldheid van een kind en/of ouders (SpoedVoorJeugd, z.d.).

https://www.lumenswerkt.nl/per-1-sept-spoedvoorjeugd-zuidoost-brabant/

Centrum voor Jeugd

Het CJG is er voor alle ouders en jeugdigen uit de gemeenten Etten-Leur en Zundert: Klein-Zundert, Wernhout, Achtmaal en Rijsbergen) die hulp zoeken bij opvoeden en opgroeien. Het meldpunt is 24 uur per dag en zeven dagen per week bereikbaar voor professionals, ouders, jeugdigen of andere betrokkenen op het nummer 0800-5099. Bij het meldpunt kunnen alle acute (zorg)crisissituaties worden gemeld, ongeacht de leeftijd van de betrokkene (CJG, z.d.).

https://www.cjgetten-leur.nl/showsite.asp?map_id=679582

CIT Farent

Het Crisis- en Interventie Team (CIT) van Farent is een integraal team dat 24/7 bereikbaar en inzetbaar is voor mensen die (acuut) psychosociale ondersteuning nodig hebben. Het CIT is een samenvoeging van het EropAf-team en de Crisisdienst Buiten Kantooruren (CBK) van Farent. Aangezien werkwijze van beide teams aansluiten en elkaar juist versterken, is gekozen voor deze bundeling van krachten en expertise. Farent is actief in de regio ’s-Hertogenbosch, De Meierij en Midden-Brabant. In de gemeenten ’s-Hertogenbosch en Maasdriel verzorgt CIT de diensten Cit- Binnen kantooruren, Cit-buiten Kantooruren en Meldpunt Wvggz. In de gemeenten Boxtel, Meierijstad, Sint-Michielsgestel, Vught en Zaltbommel verzorgt het CIT het Meldpunt Wvggz en de Cit- Buiten Kantooruren (Farent, z.d.).

https://www.farent.nl/diensten/crisis-en-interventie-team-cit/

Reinier van Arkel

Reinier van Arkel is één van de Ketenpartners van SUPREMOCOL. Ook bieden ze crisisdienst: 073-658 68 03. In crisissituaties kunt u als verwijzer 24 uur per dag contact opnemen met het crisisdienst/IHT- team (Intensive Home Treatment). De centrale voorwacht IHT zorgt voor een snelle inschatting, voert het eerste overleg met de verwijzer en beslist over het in zorg nemen of verwijzen naar andere zorg. Binnen twee uur na aanmelding heeft de SPV van het IHT-team een persoonlijk contact met de cliënt (Reinier van Arkel, z.d.).

Reinier van Arkel heeft locaties in: Den Bosch, Haarsteeg, Helmond, Oss, Rosmalen, Schijndel, Veldhoven, Vught en Waalwijk.

https://www.reiniervanarkel.nl/crisis

GGZ Oost-Brabant

GGZ Oost Brabant beschouwt de zorg voor mensen die suïcidaal gedrag vertonen als een belangrijk speerpunt. Daarom volgen alle cliëntgebonden medewerkers in het eerste half jaar van 2015 daarvoor een training. Binnen GGZ Oost Brabant vindt sinds 2011 een dergelijke scholing over suïcidepreventie plaats, nu is de training breed opengesteld voor alle cliëntgebonden medewerkers. Het doel van de training is om het thema suïcidaliteit voor hulpverleners meer toegankelijk te maken, beter te hanteren en daardoor gemakkelijker te bespreken (GGZ Oost-Brabant, z.d.).

GGZ Oost-Brabant heeft locaties in: Boekel, Oss, Uden, Veghel, Helmond, Peelland en Boxmeer.

https://www.ggzoostbrabant.nl/111-over-ons/veilgheid/675-ggz-oost-brabant-traint-medewerkers- in-suicidepreventie

GGZ Breburg

GGZ Breburg is een ketenpartner van SUPREMOCOL en biedt crisisdienst en IHT aan. Ze spreken van een psychiatrische crisis als je de controle verliest over je gedachten en gedrag; als je dingen waarneemt die anderen niet ervaren en/of als je een gevaar vormt voor jezelf of een ander. Als je met spoed hulp nodig hebt en je vaste behandelaren niet beschikbaar zijn, dan komt de crisisdienst van GGz Breburg je helpen. Het is hun taak om je situatie zo snel mogelijk te stabiliseren, zodat je rust krijgt en aan je herstel kunt gaan werken (GGZ Breburg, z.d.).

GGZ Breburg heeft locaties in: Etten-Leur, Tilburg, Dongen, Waalwijk, Breda en Oosterhout.

https://www.ggzbreburg.nl/diensten/crisisinterventie/

GGZ Westelijk Noord-Brabant

GGZWNB is ketenpartner van SUPREMOCOL. GGZWNB heeft een crisisdienst, heb je acuut hulp nodig voor jezelf of zoek je acuut hulp voor iemand in je omgeving? Bel dan de huisarts of de huisartsenpost. De huisarts kan vervolgens onze crisisdienst bellen. Daar is 24 uur per dag een sociaal psychiatrisch verpleegkundige beschikbaar die meteen actie kan ondernemen. Ook is er altijd een psychiater beschikbaar (GGZNWB, 2021).

GGZ Westelijk Noord-Brabant heeft locaties in: Bergen-op-Zoom, Roosendaal en Halsteren.

https://www.ggzwnb.nl/informatie/contact-vragen/

GGzE

Ben je in crisis en in behandeling bij GGzE? Heb je direct hulp nodig die niet kan wachten tot de eerstvolgende werkdag? Bel: (040) 782 1277, dit nummer is bereikbaar tot 22.00 uur. Tussen 22.00 en 8.30 uur bel je met de huisartsenpost die je zo nodig in contact kan brengen met de crisisdienst (GGzE, 2021).

Ook vanuit GGzE is er veel aandacht voor suïcidepreventie. Wij streven naar een maatschappij waarin niemand eenzaam en radeloos zou moeten sterven door suïcide. We willen het aantal suïcides verminderen en suïcidaliteit bespreekbaar maken. We willen gerichte en continue aandacht voor suïcidaliteit bij alle cliënten in zorg. Verder willen we drempels verlagen bij het zoeken en vinden van hulp, en het leren omgaan met suïcidaliteit voor de omgeving van mensen die kampen met suïcidaliteit (GGzE, 2021).

GGzE is de eerste instantie die ervaringsdeskundigen inzet bij suïcidepreventie (ED, 2019).

GGzE heeft locaties in: Best, Eersel, Eindhoven, Geldrop, Valkenswaard, Veldhoven, Oirschot, Bladel en Son en Breugel.

https://www.ggze.nl/organisatieonderdelen/ggze-crisis-care

Gemeente Alphen-Chaam

De gemeente Alphen-Chaam heeft circa 10.400 inwoners.

Gemeente Altena

De gemeente Altena heeft circa 57.000 inwoners.

Gemeente Asten

De gemeente Asten heeft circa 17.000 inwoners.

Het levensatelier Asten

Het Levensatelier wil elke mens welkom heten; voor iedereen is er altijd een luisterend oor. Naast persoonlijke, professionele en laagdrempelige ambulante GGZ-hulp of complementaire ondersteuning te verlenen, biedt Het Levensatelier diverse vormen van creativiteit en ontspanning. Voor noodsituaties is de crisisdienst 24 uur per dag te bereiken: voor volwassenen: 040-2530350 en voor kinderen: 088-0666999 (Het Levensatelier, z.d.).

https://www.hetlevensatelier.nl/hulp/crisis-klachten-en-privacy.html

Gemeente Baarle-Nassau

De gemeente Baarle-Nassau heeft circa 6900 inwoners.

Gemeente Bergeijk

De gemeente Bergeijk heeft circa 18.800 inwoners.

Gedenkmonument overledenen zelfdoding

Meer begrip voor overledenen door zelfdoding én aandacht voor nabestaanden is broodnodig. Dit was de boodschap tijdens de onthulling van een monument voor hen die zijn gestorven door suïcide, op het kerkhof van Bergeijk. Bijzonder was dat het kunstwerk werd gezegend door pastoor Luc Buyens, de pastoor sprak over zelfdoding als ‘een pijnlijke realiteit in het leven’ die altijd aanwezig zal blijven. ,,Zolang er mensen zijn speelt dit zich af onder mensen.” Hij riep op ,,niet te oordelen en te veroordelen”, en zorg te dragen voor nabestaanden. ,,Die hebben alles gedaan om het te voorkomen, maar mensen hebben niet alles in de hand.” (Evertse, 2021).

Gemeente Bergen op Zoom

De gemeente Bergen op Zoom heeft circa 67.900 inwoners.

De viersprong Bergen op Zoom

De viersprong is gespecialiseerd in persoonlijkheidsproblematiek. Op de locatie Bergen op Zoom wordt MBT (Mentalization Based Treatment) aangeboden. Binnen MBT wordt goed aandacht besteed aan suïcidaliteit en een crisisplan opgesteld. Ook biedt de Viersprong in samenwerking met Gezinshuis.com in West-Brabant een veilig thuis Crisisopvang voor 0 t/m 18 jaar (De Viersprong, 2020).

https://www.deviersprong.nl/behandelingen/mentalization-based-treatment/mbt-voor- volwassenen/voortraject-en-hoofdtraject-mbt-volwassenen/

Gemeente Bernheze

De gemeente Bernheze heeft circa 31.700 inwoners.

Gemeente Best

De gemeente Best heeft circa 30.600 inwoners.

Lumens Best

De Crisisdienst van Lumens biedt hulp in noodsituaties buiten kantooruren. De crisisdienst wordt bemand door maatschappelijk werkers die in geval van crisis direct in actie kunnen komen. Ze bieden deskundige hulp en werken samen met andere professionele organisaties. Alle inwoners uit Zuidoost-Brabant en verwijzers kunnen hier terecht. Of omdat je in psychische nood bent. De Crisisdienst is elke avond, nacht en ochtend van 17.00 – 09.00 uur bereikbaar op 040-2 530 350. In het weekend en op feestdagen zijn we 24 uur bereikbaar op dit nummer (Lumens, 2021).

https://www.lumenswerkt.nl/diensten/crisisdienst/

Gemeente Bladel

De gemeente Bladel heeft circa 20.700 inwoners

Lumens Bladel

De Crisisdienst van Lumens biedt hulp in noodsituaties buiten kantooruren. De crisisdienst wordt bemand door maatschappelijk werkers die in geval van crisis direct in actie kunnen komen. Ze bieden deskundige hulp en werken samen met andere professionele organisaties. Alle inwoners uit Zuidoost-Brabant en verwijzers kunnen hier terecht. Of omdat je in psychische nood bent. De Crisisdienst is elke avond, nacht en ochtend van 17.00 – 09.00 uur bereikbaar op 040-2 530 350. In het weekend en op feestdagen zijn we 24 uur bereikbaar op dit nummer (Lumens, 2021).

https://www.lumenswerkt.nl/diensten/crisisdienst/

Gemeente Boekel

De gemeente Boekel heeft circa 11.000 inwoners.

Gemeente Boxtel

De gemeente Boxtel heeft circa 33.000 inwoners.

Gemeente Breda

De gemeente Breda heeft circa 184.700 inwoners.

T-Breda (Transgender Forum)

Het echtpaar Eva en Emma Laurijssens van Engelenhoven hebben een forum voor transgenders opgericht en organiseren het transgendercafé in SAMSAM. Dagelijkse gasten zijn daar gewoon welkom. Het coördinatorschap van suïcidepreventie sloot perfect aan op alle vragen en de bijeenkomsten (Helden van Breda, z.d.).

Gemeente Cranendonck

De gemeente Cranendonck heeft circa 20.600 inwoners.

Lumens Cranendonck

De Crisisdienst van Lumens biedt hulp in noodsituaties buiten kantooruren. De crisisdienst wordt bemand door maatschappelijk werkers die in geval van crisis direct in actie kunnen komen. Ze bieden deskundige hulp en werken samen met andere professionele organisaties. Alle inwoners uit Zuidoost-Brabant en verwijzers kunnen hier terecht. Of omdat je in psychische nood bent. De Crisisdienst is elke avond, nacht en ochtend van 17.00 – 09.00 uur bereikbaar op 040-2 530 350. In het weekend en op feestdagen zijn we 24 uur bereikbaar op dit nummer (Lumens, 2021).

https://www.lumenswerkt.nl/diensten/crisisdienst/

Gemeente Deurne

De gemeente Deurne heeft circa 32.600 inwoners.

Lumens Deurne

De Crisisdienst van Lumens biedt hulp in noodsituaties buiten kantooruren. De crisisdienst wordt bemand door maatschappelijk werkers die in geval van crisis direct in actie kunnen komen. Ze bieden deskundige hulp en werken samen met andere professionele organisaties. Alle inwoners uit Zuidoost-Brabant en verwijzers kunnen hier terecht. Of omdat je in psychische nood bent. De Crisisdienst is elke avond, nacht en ochtend van 17.00 – 09.00 uur bereikbaar op 040-2 530 350. In het weekend en op feestdagen zijn we 24 uur bereikbaar op dit nummer (Lumens, 2021).

https://www.lumenswerkt.nl/diensten/crisisdienst/

Gemeente Dongen

De gemeente Dongen heeft circa 26.500 inwoners.

Gemeente Drimmelen

De gemeente Drimmelen heeft circa 27.500 inwoners.

Gemeente Eersel

De gemeente Eersel heeft circa 19.800 inwoners.

Lumens Eersel

De Crisisdienst van Lumens biedt hulp in noodsituaties buiten kantooruren. De crisisdienst wordt bemand door maatschappelijk werkers die in geval van crisis direct in actie kunnen komen. Ze bieden deskundige hulp en werken samen met andere professionele organisaties. Alle inwoners uit Zuidoost-Brabant en verwijzers kunnen hier terecht. Of omdat je in psychische nood bent. De Crisisdienst is elke avond, nacht en ochtend van 17.00 – 09.00 uur bereikbaar op 040-2 530 350. In het weekend en op feestdagen zijn we 24 uur bereikbaar op dit nummer (Lumens, 2021).

https://www.lumenswerkt.nl/diensten/crisisdienst/

Gemeente Eindhoven

De gemeente Eindhoven heeft circa 238.400 inwoners.

Lumens Eindhoven

De Crisisdienst van Lumens biedt hulp in noodsituaties buiten kantooruren. De crisisdienst wordt bemand door maatschappelijk werkers die in geval van crisis direct in actie kunnen komen. Ze bieden deskundige hulp en werken samen met andere professionele organisaties. Alle inwoners uit Zuidoost-Brabant en verwijzers kunnen hier terecht. Of omdat je in psychische nood bent. De Crisisdienst is elke avond, nacht en ochtend van 17.00 – 09.00 uur bereikbaar op 040-2 530 350. In het weekend en op feestdagen zijn we 24 uur bereikbaar op dit nummer (Lumens, 2021).

https://www.lumenswerkt.nl/diensten/crisisdienst/

Lotgenotengroep suïcidaliteit Eindhoven

In Eindhoven is er een lotgenotengroep voor mensen die te maken hebben met suïcidale gedachten. De groep wordt begeleid door 2 ervaringsdeskundigen die zelf te maken hebben gehad met suïcidaliteit. Zij weten als geen ander hoe het is om die gedachten te hebben en snappen dan ook waar jij mee te maken hebt. Je hoeft niks uit te leggen, een half woord is vaak al meer dan genoeg. De groep in Eindhoven is een samenwerking van de Stichting Suïcide Preventie en Zelfhulp Netwerk Zuidoost-Brabant. Er zijn geen kosten verbonden om aan de groep deel te nemen (Suïcide Preventie Centrum, 2022).

https://www.suicidepreventiecentrum.nl

Christiaan Huygens College

Het Christiaan Huygens College heeft een zelfmoordpreventieprotocol. Het protocol zelfmoordpreventie is gemaakt om alert te zijn op zorgelijke signalen en hopelijk zelfmoord te voorkomen. Dit protocol draagt bij aan een eenduidige aanpak binnen de organisatie (Christiaan Huygens College, 2021).

https://www.christiaanhuygenscollege.nl/Portals/780/docs/Protocollen/Protocol%20zelfmoordprev entie%20maart%202021.pdf?ver=2021-04-01-143559-673

Gemeente Etten-Leur

De gemeente Etten-Leur heeft circa 44.100 inwoners.

Gemeente Geertruidenberg

De gemeente Geertruidenberg heeft circa 21.900 inwoners.

Gemeente Geldrop-Mierlo

De gemeente Geldrop-Mierlo heeft circa 40.100 inwoners.

Lumens Geldrop-Mierlo

De Crisisdienst van Lumens biedt hulp in noodsituaties buiten kantooruren. De crisisdienst wordt bemand door maatschappelijk werkers die in geval van crisis direct in actie kunnen komen. Ze bieden deskundige hulp en werken samen met andere professionele organisaties. Alle inwoners uit Zuidoost-Brabant en verwijzers kunnen hier terecht. Of omdat je in psychische nood bent. De Crisisdienst is elke avond, nacht en ochtend van 17.00 – 09.00 uur bereikbaar op 040-2 530 350. In het weekend en op feestdagen zijn we 24 uur bereikbaar op dit nummer (Lumens, 2021).

https://www.lumenswerkt.nl/diensten/crisisdienst/

LEV Geldrop-Mierlo (040) 2530350

De Crisisdienst biedt hulp in noodsituaties buiten kantooruren. Maatschappelijk werkers komen direct in actie. Ze bieden deskundige hulp en werken samen met andere professionele organisaties. Alle inwoners en verwijzers uit Zuidoost-Brabant kunnen hier terecht. Als je in nood bent en direct hulp nodig hebt. Dat kan bijvoorbeeld zijn omdat een situatie thuis uit de hand gelopen is en je je onveilig voelt. Of omdat je in psychische nood bent. De Crisisdienst is elke dag van 17.00 tot 09.00 uur bereikbaar. In het weekend en op feestdagen zijn we 24 uur bereikbaar (LEV, z.d.).

https://www.levgeldrop-mierlo.nl/lokaal-aanbod/persoonlijk-gesprek/crisisdienst-buiten- kantoortijden

Gemeente Gemert-Bakel

De gemeente Gemert-Bakel heeft circa 31.000 inwoners.

Lumens Gemert-Bakel

De Crisisdienst van Lumens biedt hulp in noodsituaties buiten kantooruren. De crisisdienst wordt bemand door maatschappelijk werkers die in geval van crisis direct in actie kunnen komen. Ze bieden deskundige hulp en werken samen met andere professionele organisaties. Alle inwoners uit Zuidoost-Brabant en verwijzers kunnen hier terecht. Of omdat je in psychische nood bent. De Crisisdienst is elke avond, nacht en ochtend van 17.00 – 09.00 uur bereikbaar op 040-2 530 350. In het weekend en op feestdagen zijn we 24 uur bereikbaar op dit nummer (Lumens, 2021).

https://www.lumenswerkt.nl/diensten/crisisdienst/

Gemeente Gilze en Rijen

De gemeente Gilze en Rijen heeft circa 26.500 inwoners.

Gemeente Goirle

De gemeente Goirle heeft circa 24.000 inwoners.

Puur Suc6

Met onze suïcidepreventie training leren wij zorgprofessionals suïcidale gevoelens beter te leren herkennen. Wij bieden inzichten in hoe deze gevoelens en gedachten bij pubers kunnen ontstaan. Suïcidale gedachten kan vele oorzaken hebben. Naast preventie behandelen wij in onze zelfmoordpreventietraining voor professionals ook de nasleep van een zelfdoding. Wij doorlopen samen met jou de mogelijke situaties die je kan verwachten en hoe je ermee omgaat. Wij bieden handvatten en gerichte tools om verschillende situaties tijdens de nasleep zo goed mogelijk aan te kunnen pakken (Puur Suc6, z.d.).

https://www.puur-suc6.nl/nl/training-suicidepreventie-jeugd

Gemeente Halderberge

De gemeente Halderberge heeft circa 30.700 inwoners.

Gemeente Heeze-Leende

De gemeente Heeze-Leende heeft circa 16.400 inwoners.

Lumens Heeze-Leende

De Crisisdienst van Lumens biedt hulp in noodsituaties buiten kantooruren. De crisisdienst wordt bemand door maatschappelijk werkers die in geval van crisis direct in actie kunnen komen. Ze bieden deskundige hulp en werken samen met andere professionele organisaties. Alle inwoners uit Zuidoost-Brabant en verwijzers kunnen hier terecht. Of omdat je in psychische nood bent. De Crisisdienst is elke avond, nacht en ochtend van 17.00 – 09.00 uur bereikbaar op 040-2 530 350. In het weekend en op feestdagen zijn we 24 uur bereikbaar op dit nummer (Lumens, 2021).

https://www.lumenswerkt.nl/diensten/crisisdienst/

Gemeente Helmond

De gemeente Helmond heeft circa 93.500 inwoners.

Lumens Helmond

De Crisisdienst van Lumens biedt hulp in noodsituaties buiten kantooruren. De crisisdienst wordt bemand door maatschappelijk werkers die in geval van crisis direct in actie kunnen komen. Ze bieden deskundige hulp en werken samen met andere professionele organisaties. Alle inwoners uit Zuidoost-Brabant en verwijzers kunnen hier terecht. Of omdat je in psychische nood bent. De Crisisdienst is elke avond, nacht en ochtend van 17.00 – 09.00 uur bereikbaar op 040-2 530 350. In het weekend en op feestdagen zijn we 24 uur bereikbaar op dit nummer (Lumens, 2021).

https://www.lumenswerkt.nl/diensten/crisisdienst/

Gemeente ‘s-Hertogenbosch

De gemeente ’s-Hertogenbosch heeft circa 156.500 inwoners.

De viersprong Den Bosch

De viersprong is gespecialiseerd in persoonlijkheidsproblematiek. Op de locatie Bergen op Zoom wordt MBT (Mentalization Based Treatment) aangeboden. Binnen MBT wordt goed aandacht besteed aan suïcidaliteit en een crisisplan opgesteld. Ook biedt de Viersprong in samenwerking met Gezinshuis.com in West-Brabant een veilig thuis Crisisopvang voor 0 t/m 18 jaar (De Viersprong, 2020).

https://www.deviersprong.nl/behandelingen/mentalization-based-treatment/mbt-voor- volwassenen/voortraject-en-hoofdtraject-mbt-volwassenen/

Lotgenotengroep Suïcidaliteit Den Bosch

In Den Bosch is er een lotgenotengroep voor mensen die te maken hebben met suïcidale gedachten. De groep wordt begeleid door 2 ervaringsdeskundigen die zelf te maken hebben gehad met suïcidaliteit. Zij weten als geen ander hoe het is om die gedachten te hebben en snappen dan ook waar jij mee te maken hebt. Je hoeft niks uit te leggen, een half woord is vaak al meer dan genoeg. De groep in Den Bosch is een samenwerking van de Stichting Suïcide Preventie en Herstelacademie De Stijl.

https://www.suicidepreventiecentrum.nl

Zelfhulpgroep de Nabestaanden Den Bosch

Zelfhulpgroep De Nabestaanden is een groep die zich richt op mannen en vrouwen die hun levenspartner hebben verloren door suïcide. Door te praten met lotgenoten proberen we elkaar te helpen met het verwerken van de vele emoties en specifieke problemen en met het weer oppakken van de draad van ons leven (Zelfhulp Den Bosch, z.d.).

http://www.zelfhulpdenbosch.nl/de-nabestaanden/

Gemeente Heusden

De gemeente Heusden heeft circa 45.500 inwoners.

Gemeente Hilvarenbeek

De gemeente Hilvarenbeek heeft circa 15.800 inwoners.

Gemeente Laarbeek

De gemeente Laarbeek heeft circa 22.900 inwoners.

Lumens Laarbeek

De Crisisdienst van Lumens biedt hulp in noodsituaties buiten kantooruren. De crisisdienst wordt bemand door maatschappelijk werkers die in geval van crisis direct in actie kunnen komen. Ze bieden deskundige hulp en werken samen met andere professionele organisaties. Alle inwoners uit Zuidoost-Brabant en verwijzers kunnen hier terecht. Of omdat je in psychische nood bent. De Crisisdienst is elke avond, nacht en ochtend van 17.00 – 09.00 uur bereikbaar op 040-2 530 350. In het weekend en op feestdagen zijn we 24 uur bereikbaar op dit nummer (Lumens, 2021).

https://www.lumenswerkt.nl/diensten/crisisdienst/

LEV Laarbeek (040) 2530350

De Crisisdienst biedt hulp in noodsituaties buiten kantooruren. Maatschappelijk werkers komen direct in actie. Ze bieden deskundige hulp en werken samen met andere professionele organisaties. Alle inwoners en verwijzers uit Zuidoost-Brabant kunnen hier terecht. Als je in nood bent en direct hulp nodig hebt. Dat kan bijvoorbeeld zijn omdat een situatie thuis uit de hand gelopen is en je je onveilig voelt. Of omdat je in psychische nood bent. De Crisisdienst is elke dag van 17.00 tot 09.00 uur bereikbaar. In het weekend en op feestdagen zijn we 24 uur bereikbaar (LEV, z.d.).

https://www.levlaarbeek.nl/lokaal-aanbod/persoonlijk-gesprek/crisisdienst-buiten-kantoortijden

Gemeente Land Van Cuijk

De gemeente Land Van Cuijk heeft circa 90.700 inwoners.

Gemeente Loon op Zand

De gemeente Loon op Zand heeft circa 23.700 inwoners.

Gemeente Maashorst

De gemeente Maashorst heeft circa 58.300 inwoners.

Gemeente Meijerijstad

De gemeente Meijerijstad heeft circa 82.600 inwoners.

Gemeente Moerdijk

De gemeente Moerdijk heeft circa 37.200 inwoners.

Gemeente Nuenen, Gerwen en Nederwetten

De gemeente Nuenen, Gerwen en Nederwetten heeft circa 23.800 inwoners.

Lumens Nuenen

De Crisisdienst van Lumens biedt hulp in noodsituaties buiten kantooruren. De crisisdienst wordt bemand door maatschappelijk werkers die in geval van crisis direct in actie kunnen komen. Ze bieden deskundige hulp en werken samen met andere professionele organisaties. Alle inwoners uit Zuidoost-Brabant en verwijzers kunnen hier terecht. Of omdat je in psychische nood bent. De Crisisdienst is elke avond, nacht en ochtend van 17.00 – 09.00 uur bereikbaar op 040-2 530 350. In het weekend en op feestdagen zijn we 24 uur bereikbaar op dit nummer (Lumens, 2021).

https://www.lumenswerkt.nl/diensten/crisisdienst/

Gemeente Oirschot

De gemeente Oirschot heeft circa 19.000 inwoners.

Lumens Oirschot

De Crisisdienst van Lumens biedt hulp in noodsituaties buiten kantooruren. De crisisdienst wordt bemand door maatschappelijk werkers die in geval van crisis direct in actie kunnen komen. Ze bieden deskundige hulp en werken samen met andere professionele organisaties. Alle inwoners uit Zuidoost-Brabant en verwijzers kunnen hier terecht. Of omdat je in psychische nood bent. De Crisisdienst is elke avond, nacht en ochtend van 17.00 – 09.00 uur bereikbaar op 040-2 530 350. In het weekend en op feestdagen zijn we 24 uur bereikbaar op dit nummer (Lumens, 2021).

https://www.lumenswerkt.nl/diensten/crisisdienst/

Gemeente Oisterwijk

De gemeente Oisterwijk heeft circa 32.500 inwoners.

Gemeente Oosterhout

De gemeente Oosterhout heeft circa 56.500 inwoners.

Gemeente Oss

De gemeente Oss heeft circa 93.400 inwoners.

Gemeente Reusel-De Mierden

De gemeente Reusel-De Mierden heeft circa 13.200 inwoners.

Lumens Reusel- De Mieren

De Crisisdienst van Lumens biedt hulp in noodsituaties buiten kantooruren. De crisisdienst wordt bemand door maatschappelijk werkers die in geval van crisis direct in actie kunnen komen. Ze bieden deskundige hulp en werken samen met andere professionele organisaties. Alle inwoners uit Zuidoost-Brabant en verwijzers kunnen hier terecht. Of omdat je in psychische nood bent. De Crisisdienst is elke avond, nacht en ochtend van 17.00 – 09.00 uur bereikbaar op 040-2 530 350. In het weekend en op feestdagen zijn we 24 uur bereikbaar op dit nummer (Lumens, 2021).

https://www.lumenswerkt.nl/diensten/crisisdienst/

Gemeente Roosendaal

De gemeente Roosendaal heeft circa 77.100 inwoners.

Gemeente Rucphen

De gemeente Rucphen heeft circa 23.300 inwoners.

Gemeente Sint-Michielgestel

De gemeente Sint-Michielgestel heeft circa 29.700 inwoners.

Gemeente Someren

De gemeente Someren heeft circa 19.700 inwoners.

Lumens Someren

De Crisisdienst van Lumens biedt hulp in noodsituaties buiten kantooruren. De crisisdienst wordt bemand door maatschappelijk werkers die in geval van crisis direct in actie kunnen komen. Ze bieden deskundige hulp en werken samen met andere professionele organisaties. Alle inwoners uit Zuidoost-Brabant en verwijzers kunnen hier terecht. Of omdat je in psychische nood bent. De Crisisdienst is elke avond, nacht en ochtend van 17.00 – 09.00 uur bereikbaar op 040-2 530 350. In het weekend en op feestdagen zijn we 24 uur bereikbaar op dit nummer (Lumens, 2021).

https://www.lumenswerkt.nl/diensten/crisisdienst/

Gemeente Son en Breugel

De gemeente Son en Breugel heeft circa 17.700 inwoners.

Lumens Son en Breugel

De Crisisdienst van Lumens biedt hulp in noodsituaties buiten kantooruren. De crisisdienst wordt bemand door maatschappelijk werkers die in geval van crisis direct in actie kunnen komen. Ze bieden deskundige hulp en werken samen met andere professionele organisaties. Alle inwoners uit Zuidoost-Brabant en verwijzers kunnen hier terecht. Of omdat je in psychische nood bent. De Crisisdienst is elke avond, nacht en ochtend van 17.00 – 09.00 uur bereikbaar op 040-2 530 350. In het weekend en op feestdagen zijn we 24 uur bereikbaar op dit nummer (Lumens, 2021).

https://www.lumenswerkt.nl/diensten/crisisdienst/

LEV Son en Breugel (040) 2530350

De Crisisdienst biedt hulp in noodsituaties buiten kantooruren. Maatschappelijk werkers komen direct in actie. Ze bieden deskundige hulp en werken samen met andere professionele organisaties. Alle inwoners en verwijzers uit Zuidoost-Brabant kunnen hier terecht. Als je in nood bent en direct hulp nodig hebt. Dat kan bijvoorbeeld zijn omdat een situatie thuis uit de hand gelopen is en je je onveilig voelt. Of omdat je in psychische nood bent. De Crisisdienst is elke dag van 17.00 tot 09.00 uur bereikbaar. In het weekend en op feestdagen zijn we 24 uur bereikbaar (LEV, z.d.).

https://www.levsonenbreugel.nl/lokaal-aanbod/persoonlijk-gesprek/crisisdienst-buiten- kantoortijden

Gemeente Steenbergen

De gemeente Steenbergen heeft circa 24.300 inwoners.

Gemeente Tilburg

De gemeente Tilburg heeft circa 224.700 inwoners.

Gemeente Valkenswaard

De gemeente Valkenswaard heeft circa 31.200 inwoners.

Lumens Valkenswaard

De Crisisdienst van Lumens biedt hulp in noodsituaties buiten kantooruren. De crisisdienst wordt bemand door maatschappelijk werkers die in geval van crisis direct in actie kunnen komen. Ze bieden deskundige hulp en werken samen met andere professionele organisaties. Alle inwoners uit Zuidoost-Brabant en verwijzers kunnen hier terecht. Of omdat je in psychische nood bent. De Crisisdienst is elke avond, nacht en ochtend van 17.00 – 09.00 uur bereikbaar op 040-2 530 350. In het weekend en op feestdagen zijn we 24 uur bereikbaar op dit nummer (Lumens, 2021).

https://www.lumenswerkt.nl/diensten/crisisdienst/

Gemeente Veldhoven

De gemeente Veldhoven heeft circa 45.800 inwoners.

Lumens Veldhoven

De Crisisdienst van Lumens biedt hulp in noodsituaties buiten kantooruren. De crisisdienst wordt bemand door maatschappelijk werkers die in geval van crisis direct in actie kunnen komen. Ze bieden deskundige hulp en werken samen met andere professionele organisaties. Alle inwoners uit Zuidoost-Brabant en verwijzers kunnen hier terecht. Of omdat je in psychische nood bent. De Crisisdienst is elke avond, nacht en ochtend van 17.00 – 09.00 uur bereikbaar op 040-2 530 350. In het weekend en op feestdagen zijn we 24 uur bereikbaar op dit nummer (Lumens, 2021).

https://www.lumenswerkt.nl/diensten/crisisdienst/

Gemeente Vught

De gemeente Vught heeft circa 31.800 inwoners.

Gemeente Waalre

De gemeente Waalre heeft circa 17.600 inwoners.

Lumens Waalre

De Crisisdienst van Lumens biedt hulp in noodsituaties buiten kantooruren. De crisisdienst wordt bemand door maatschappelijk werkers die in geval van crisis direct in actie kunnen komen. Ze bieden deskundige hulp en werken samen met andere professionele organisaties. Alle inwoners uit Zuidoost-Brabant en verwijzers kunnen hier terecht. Of omdat je in psychische nood bent. De Crisisdienst is elke avond, nacht en ochtend van 17.00 – 09.00 uur bereikbaar op 040-2 530 350. In het weekend en op feestdagen zijn we 24 uur bereikbaar op dit nummer (Lumens, 2021).

https://www.lumenswerkt.nl/diensten/crisisdienst/

Gemeente Waalwijk

De gemeente Waalwijk heeft circa 49.300 inwoners.

Gemeente Woensdrecht

De gemeente Woensdrecht heeft circa 22.000 inwoners.

Gemeente Zundert

De gemeente Zundert heeft circa 22.200 inwoners.