info@suicidepreventiecentrum.nl

Naasten Harderwijk

In het Suïcide Preventie Centrum in Harderwijk start de lotgenotengroep voor naasten. De groep wordt begeleid door 2 familie ervaringsdeskundigen, zij zijn naaste van iemand die met suïcidale gedachten te maken heeft (gehad).

Ik ben Jeannette Pullen. Vanuit mijn rol als naaste van iemand die met suïcidale gedachten te maken heeft zet ik mij in als familie ervaringsdeskundige bij het Suïcide Preventie Centrum. Ik begeleid niet alleen de lotgenotengroep voor naasten, maar geef ook mindfulness en signaleringstrainingen.

“Als naaste van iemand die te maken heeft met suïcidale gedachten krijg je te maken met situaties die je liever niet zou willen tegenkomen. Ik kan hier nu beter mee omgaan dankzij de tips van en gesprekken met mensen die hetzelfde meemaken. Het delen van mijn gevoel, mijn machteloosheid heeft veel voor mij betekend.”

Ik ben Nita de Boed. Als zus van iemand die met suïcidale gedachten te maken heeft zet ik mij bij het Suïcide Preventie Centrum in als begeleider van de lotgenotengroep voor naasten. Verder ben ik bestuurslid bij de Stichting Herstelproces die ondersteuning biedt aan mensen met een kwetsbaarheid.

De lotgenotengroep voor naasten komt 1 keer in de 2 weken bij elkaar op een dinsdagavond van 19.00 tot 20.30 uur.

Ben je geïnteresseerd en wil je deelnemen? Neem dan contact met ons op via onderstaand formulier: