info@suicidepreventiecentrum.nl

Naasten Den Haag

Het Suïcide Preventie Centrum start in samenwerking met Stichting Kompassie een lotgenotengroep voor mensen die een naaste hebben met suïcidale gedachten. De groep wordt begeleid door 2 familie ervaringsdeskundigen, zij zijn naaste van iemand die met suïcidale gedachten te maken heeft (gehad).

Ik ben Jeannette Pullen. Vanuit mijn rol als naaste van iemand die met suïcidale gedachten te maken heeft zet ik mij in als familie ervaringsdeskundige bij het Suïcide Preventie Centrum. Ik begeleid niet alleen de lotgenotengroep voor naasten, maar geef ook mindfulness en signaleringstrainingen.

“Als naaste van iemand die te maken heeft met suïcidale gedachten krijg je te maken met situaties die je liever niet zou willen tegenkomen. Ik kan hier nu beter mee omgaan dankzij de tips van en gesprekken met mensen die hetzelfde meemaken. Het delen van mijn gevoel, mijn machteloosheid heeft veel voor mij betekend.”

De groep start op dinsdag 12 oktober en komt 1 keer in de 2 weken van 18.30 tot 20.00 uur bij elkaar bij Kompassie aan de Laan 20 in Den Haag. Voor vragen over of meedoen aan deze groep dan kun je gebruik maken van onderstaand formulier.