info@suicidepreventiecentrum.nl

Over Leven Leeuwarden Jongeren

Bij de jongerengroep Over Leven ontmoeten jongeren die zelf te maken hebben met suïcidale gedachten elkaar. 1 keer in de 2 weken gaan zij op woensdagmiddag met elkaar in gesprek over hun gedachten en hoe zij zich nu voelen. Het gewoon kunnen praten over je gedachten kan een enorme opluchting zijn. Niet alleen omdat je de gedachten uitspreekt, maar ook omdat niemand je gaat veroordelen. In de groep vindt je begrip en herkenning.


“Ik heb ervaren dat praten erg op kan luchten, ook al is het begin soms moeilijk. Het begrip en de herkenning die ik kreeg van lotgenoten verlaagden die drempel voor mij.”

— Linda Kröger, Groepsbegeleider

Bij de groep Over Leven gaat het niet om diagnoses, indicaties of interventies. In de groep gaat het om herkenning, erkenning van de gedachten die jij hebt. Het gaat om het uitwisselen van handvatten om je staande te houden in je huidige situatie. We hebben het ook niet over methodes om uit het leven te stappen, of over de achterliggende trauma’s of gebeurtenissen. Het gaat over het nu, het gaat om jou, als mens.


“Het is zo fijn dat je kan zeggen wat je wilt en niet na hoeft te denken over wat anderen daar van gaan vinden. Iedereen hier kan zichzelf zijn, dat voelt goed”

— Merel, Groepsbegeleider

De jongerengroep in Leeuwarden komt 1 keer in de 2 weken bij elkaar in een ruimte van het Jabixhus. Het Jabixhus is gevestigd aan de Vijverstraat 2, 8921 GP in Leeuwarden.

De eerste bijeenkomst is op woensdag 13 juli van 16.00 tot 17.30 uur.


Wil je graag een keertje aansluiten? Om te kijken of het iets voor je is? Meld je dan aan via onderstaand formulier. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met je op. LET OP! Onze reactie kan in je spambox terechtkomen, dus houd deze in de gaten.