info@suicidepreventiecentrum.nl

Over Leven Harderwijk

De lotgenotengroep Over Leven ontmoeten mensen die zelf te maken hebben met suïcidale gedachten elkaar. 1 keer in de 2 weken gaan zij op dinsdagmiddag met elkaar in gesprek over hun gedachten en hoe zij zich nu voelen. Het gewoon kunnen praten over je gedachten kan een enorme opluchting zijn. Niet alleen omdat je de gedachten uitspreekt, maar ook omdat niemand je gaat veroordelen. In de groep vindt je begrip en herkenning.


“Ik weet uit eigen ervaring hoe fijn het is om gewoon te kunnen zeggen dat je eigenlijk dood wilt”

— Koos de Boed, Groepsbegeleider

Bij de groep Over Leven gaat het niet om diagnoses, indicaties of interventies. In de groep gaat het om herkenning, erkenning van de gedachten die jij hebt. Het gaat om het uitwisselen van handvatten om je staande te houden in je huidige situatie. We hebben het ook niet over methodes om uit het leven te stappen, of over de achterliggende trauma’s of gebeurtenissen. Het gaat over het nu, het gaat om jou, als mens.


“Ik dacht altijd dat het in zo’n groep altijd over de dood ging, maar nu ik deelneem aan een groep weet ik dat we het eigenlijk alleen maar over het leven hebben”

— Anoniem, Deelnemer

De groep in Harderwijk komt bij elkaar in een ruimte van Rouw in de Praktijk. Rouw in de Praktijk is gevestigd aan de Gelreweg 41, 3843 AN in Harderwijk.


Wil je graag een keertje aansluiten? Om te kijken of het iets voor je is? Meld je dan aan via onderstaand formulier. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met je op. LET OP! Onze reactie kan in je spambox terechtkomen, dus houd deze in de gaten.