info@suicidepreventiecentrum.nl

Door Leven – Zelfhulpgroepen

Het praten over je suïcidale gedachten kan veel opluchting brengen. Dat doen wij in de lotgenootgroepen Over Leven. Gewoon praten over wat je bezighoudt met anderen die hetzelfde meemaken als jij. Met elkaar praten over je gedachten zonder dat er een oordeel gegeven wordt is erg prettig. En het ontmoeten van mensen die hetzelfde meemaken als jou kan een opluchting zijn, je bent niet de enige die hiermee rondloopt.

De zelfhulpgroepen Door Leven gaan verder dan het er over praten. De zelfhulpgroep Door Leven bestaat uit acht bijeenkomsten waarin wij praten over een aantal thema’s die je kunnen helpen om te leren leven met je gedachten. Misschien wel op een manier waardoor ze uiteindelijk helemaal verdwijnen.

De bijeenkomsten

De eerste bijeenkomst staat in het teken van kennismaken met elkaar en met de begeleiders. De tweede bijeenkomst gaan wij het hebben over het suïcide-herstelproces. Wij gaan kijken wat dit nou eigenlijk is en waar jij staat in dit proces. De derde bijeenkomst gaan wij het hebben over acceptatie, schaamte en openheid. Kun jij je gedachten accepteren? En wat houdt dat voor jou in?

Iedere deelnemer heeft te maken met naasten. Maar wie zijn die naasten en wat betekenen zij voor jou? Of misschien beter om te kijken wat zij voor jou kunnen betekenen. Hier gaan wij het de vierde bijeenkomst over hebben.

In de vijfde bijeenkomst gaan wij een gast uitnodigen die iets gaat vertellen over een specifiek onderwerp. Dit kan bijvoorbeeld gaan over meditatie, over spiritualiteit, over autisme of over lichaamsgericht werken. De deelnemers bepalen het thema van die bijeenkomst.

De onderwerpen voor de zesde en zevende bijeenkomst worden samen met de deelnemers bepaald. De laatste bijeenkomst kijken wij terug op de bijeenkomsten. Heb je er wat aan gehad? Zo ja, wat is dat dan?

Deelnemen

Om aan de groep Door Leven deel te nemen verwachten wij dat je, in de groep, je gedachten en ervaringen kunt delen. Wij verwachten ook dat je alle acht bijeenkomsten aanwezig bent en actief aan de groep deelneemt.

Wil jij aan de zelfhulpgroep Door Leven meedoen? Meld je dan aan via onderstaand formulier.

*Let op, onze reactie op je aanmelding kan in je spambox terechtkomen. Duurt het te lang voor je iets van ons hoort? Kijk dan even in je spambox of stuur een mail naar lotgenoten@suicidepreventiecentrum.nl.