info@suicidepreventiecentrum.nl

Bibliotheek

De Stichting Suïcide Preventie Centrum verzamelt en deelt kennis op het gebied van suïcidaliteit. In deze digitale bibliotheek vindt u diverse Nederlandse onderzoeken en Nederlandse artikelen aangevuld met blogs en artikelen van ervaringsdeskundigen. Voor meer wetenschappelijke artikelen kunt u terecht op de website van 113zelfmoordpreventie. Zij hebben een catalogus waar de meeste onderzoeken in te vinden zijn.

Het aanleveren van content wordt op prijs gesteld. U kunt uw bijdrage mailen naar info@suicidepreventiecentrum.nl.

Mijn Verhaal

In dit onderdeel kunt u verhalen vinden van mensen die te maken hebben (gehad) met suïcidaliteit. Het gaat hier om ervaringsverhalen of herstelverhalen die inzicht (kunnen) geven in de gedachtegang bij suïcidaliteit.

Naar Mijn Verhaal

Blog

Er worden regelmatig blogs geschreven die betrekking hebben op het thema suïcidaliteit. Ook de medewerkers van het suïcidepreventiecentrum schrijven hier regelmatig over. De betreffende blogs worden op deze site geplaatst en via andere social media kanalen gedeeld.

Naar de blog

Boekenlijst

In onze boekenlijst vindt u boeken die geschreven zijn door mensen die te maken hebben gehad met suïcide. Verhalen van mensen die er zelf mee te kampen hadden, naasten en nabestaanden. Het lezen van deze boeken geeft een beeld van de impact die het thema suïcidaliteit op iemand leven heeft.

Naar de boekenlijst