info@suicidepreventiecentrum.nl

Bibliotheek

Het SuïcidePreventieCentrum verzamelt en deelt kennis op het gebied van suïcidaliteit. In deze digitale bibliotheek vindt u diverse publicaties onderverdeeld in wetenschappelijke Nederlandse onderzoeken, Nederlandse artikelen, Engelstalige onderzoeken en Engelstalige artikelen aangevuld met blogs en artikelen van ervaringsdeskundigen.

Het aanleveren van content wordt op prijs gesteld. U kunt uw bijdrage mailen naar info@suicidepreventiecentrum.nl.

Mijn Verhaal

In dit onderdeel kunt u verhalen vinden van mensen die te maken hebben (gehad) met suïcidaliteit. Het gaat hier om ervaringsverhalen of herstelverhalen die inzicht (kunnen) geven in de gedachtegang bij suïcidaliteit.

Naar Mijn Verhaal

Blog

Er worden regelmatig blogs geschreven die betrekking hebben op het thema suïcidaliteit. Ook de medewerkers van het suïcidepreventiecentrum schrijven hier regelmatig over. De betreffende blogs worden op deze site geplaatst en via andere social media kanalen gedeeld.

Naar de blog

Boekenlijst

In onze boekenlijst vindt u boeken die geschreven zijn door mensen die te maken hebben gehad met suïcide. Verhalen van mensen die er zelf mee te kampen hadden, naasten en nabestaanden. Het lezen van deze boeken geeft een beeld van de impact die het thema suïcidaliteit op iemand leven heeft.

Naar de boekenlijst