info@suicidepreventiecentrum.nl

Online bijeenkomst

Omdat het nog niet mogelijk is om overal in Nederland lotgenotengroepen voor mensen met suïcidale gedachten op te starten, gaan we een onlinegroep beginnen. Is deelnemen aan een online bijeenkomst voor jou minder geschikt en zou je graag deelnemen aan een gewone bijeenkomst? Klik dan hier voor de mogelijkheden.

De groep is bedoeld voor mensen die met suïcidale gedachten rondlopen en hierover graag met anderen willen praten. We gaan het niet hebben over manieren of mogelijkheden. We gaan ervaringen uitwisselen die te maken hebben met het je staande houden terwijl je te maken hebt met suïcidale gedachten. We luisteren naar waar jij tegen aan loopt en onderzoeken samen wat voor jou helpend zou kunnen zijn.

We zijn een lotgenotengroep en geen behandelgroep. De groep wordt dan ook begeleid door twee ervaringsdeskundigen die zelf ook te maken hebben gehad met suïcidale gedachten. Zij weten als geen ander hoe fijn het is als je gewoon over je gedachten kunt praten, zonder angst, zonder schaamte, zonder veroordeeld te worden.

Het open kunnen praten over je gedachten met mensen waarvan je weet dat ze met dezelfde gedachten rondlopen kan ontzettend opluchten. Het kan je helpen om ook andere gedachten in je hoofd toe te laten. Minder zware gedachten.

De eerste bijeenkomst staat in het teken van kennismaken, wennen en afspraken maken. Samen bepalen we hoe we de volgende bijeenkomsten gaan invullen. Gaan we aan de hand van thema’s bezig of laten we het gesprek bepalen hoe een bijeenkomst verloopt, of een combinatie hiervan.

De bijeenkomst verloopt via ZOOM. Deelnemers krijgen via mail een link die toegang geeft tot de bijeenkomst. Installatie of downloaden van een app is hierdoor niet nodig.

Wil je aan de eerste online bijeenkomst meedoen? Meld je dan aan via het onderstaande formulier. Na aanmelding nemen wij via mail contact met je op.