info@suicidepreventiecentrum.nl

Lotgenotengroep Harderwijk

Gespreksbegeleiders

De gespreksbegeleiders zijn ervaringsdeskundige en ook als zodanig werkzaam bij de verschillende instellingen en organisaties. Zij hebben een opleiding gevolgd op het gebied van ervaringsdeskundige op MBO of HBO niveau en beschikken over de nodige ervaring in het begeleiden van groepsgesprekken. De begeleiders gaan ook zeker de moeilijke onderwerpen niet uit de weg. Het bespreekbaar maken van en het praten over suïcide en het hebben van suïcidale gedachten is een van de speerpunten van het SuïcidePreventieCentrum.

In Harderwijk wordt de lotgenotengroep begeleid door Koos de Boed.

Hallo , ik ben Koos de Boed. Ik ben als onafhankelijk ervaringsdeskundige werkzaam voor verschillende gemeenten en organisaties. Daarnaast zet ik mij met de Stichting Herstelproces in voor mensen met een (psychische) kwetsbaarheid en als begeleider van de lotgenootgroepen van het Suïcide Preventie Centrum.

“Vanuit mij eigen ervaring ben ik mij gaan inzetten voor mensen die te maken hebben (gehad) met zelfdoding of suïcidale gedachten. Ik heb geleerd, uit mijn eigen ervaring, dat het praten hierover enorm kan opluchten. Het onbevangen in gesprek gaan met iemand die hetzelfde heeft meegemaakt en zonder oordeel met je in gesprek gaat kan je een heel prettig en fijn gevoel geven. De herkenning en het begrip dat ik heb ervaren toen ik  met lotgenoten in gesprek kwam bracht mij ruimte in mijn hoofd waardoor er plek ontstond voor andere gedachten.”

Kosten

Het deelnemen aan de lotgenotengroep Harderwijk brengt geen kosten met zich mee.

Waar en wanneer?

De bijeenkomsten van de lotgenotengroep vinden 1 keer in de twee weken plaats bij het Suïcide Preventie Centrum Harderwijk. De bijeenkomsten hebben een reeks van 8 bijeenkomsten met dezelfde begeleiders. Na die 8 weken begint er een nieuwe reeks met mogelijk andere begeleiders. Als je na 8 bijeenkomsten nog verder wilt dan kan dat onder voorbehoud dat mensen die op een eventuele wachtlijst staan dan voorrang hebben. Bij voldoende belangstelling wordt er ook gekeken naar mogelijkheden om meerdere groepen te starten.

Je kunt je voor de groep aanmelden via mail (lotgenoten@suicidepreventiecentrum.nl) of via onderstaand formulier.