info@suicidepreventiecentrum.nl

Lotgenotengroep Den Bosch

In Den Bosch is er een lotgenotengroep voor mensen die te maken hebben met suïcidale gedachten. De groep wordt begeleid door 2 ervaringsdeskundigen die zelf te maken hebben gehad met suïcidaliteit. Zij weten als geen ander hoe het is om die gedachten te hebben en snappen dan ook waar jij mee te maken hebt. Je hoeft niks uit te leggen, een half woord is vaak al meer dan genoeg.

De groep in Den Bosch is een samenwerking van de Stichting Suïcide Preventie en Herstelacademie De Stijl. Ivan en Evy zijn beide werkzaam als ervaringsdeskundigen en zij begeleiden de lotgenotengroep.

Hierover zeggen zij:

´Gedachten aan de dood zijn vaak een taboe. Het hoort en het mag eigenlijk niet en erover praten vinden de meeste mensen moeilijk. Terwijl praten en contact maken juist zo essentieel is. Het doel van de lotgenotengroep is een vrijplaats bieden om ervaring, kracht en hoop te kunnen delen omtrent gedachten aan de dood. In de groep ontmoet je mensen die soortgelijke ervaringen hebben waarover je met elkaar kunt delen. In gesprek gaan over je gedachten zonder dat daar een oordeel over gegeven wordt kan prettig zijn. Daarnaast kan het ontmoeten van mensen die hetzelfde meemaken als jou een verademing zijn. Je bent niet de enige die hiermee rondloopt. Wat wij daarnaast van belang vinden is dat er naast delen, ook ruimte is voor humor en ontspanning´. 

De logenotengroep zal plaatsvinden op:

  • Locatie Herstelacademie de Stijl
  • Taxandriaplein 1d
  • 5212 TW ’s-Hertogenbosch

Startdata:

Woensdag 26 januari 2022 van 09.30 tot 11.00u

(woensdag 26 januari, 9 en 23 februari, 9 en 23 maart, 6 en 20 april en 4 mei)

Wil je je aanmelden voor de groep in Den Bosch of heb je vragen hierover, maak dan gebruik van het onderstaande formulier. Je gegevens worden alleen gebruikt met betrekking tot de lotgenotengroep.